Crochet Along 2015

maandag 13 november 2017

Aanvulling Cosy Woondeken CAL deel 5



Omdat helaas de beschrijving van sommige toeren toch wat verwarrend is gebleken, hebben wede toeren 5 en 9 opnieuw uitgeschreven. Hopenlijk wordt één en ander nu wat makkelijker.


Toer 5: Kantsteek, stokje in elk van de volgende 4 vasten.

Haak een reliëf3dstk/voor rond elk van de laatste 2 reliëfsteken van het 1e kruis van toer 3 en haak een reliëf3dstk/voor rond elk van de eerste 2 reliëfsteken van het 2e kruis van toer 3.
Sla de 4 vasten achter de reliëfsteken over en haak een stokje in elk van de volgende 4 vasten. 

Haak een reliëf3dstk/voor rond elk van de laatste 2 reliëfsteken van het 2e kruis van toer 3 en haak een reliëf3dstk/voor rond elk van de eerste 2 reliëfsteken van het 3e kruis van toer 3.
Sla de 4 vasten achter de reliëfsteken over en haak een stokje in elk van de volgende 4 vasten. 

Haak een reliëf3dstk/voor rond elk van de laatste 2 reliëfsteken van het 3e kruis van toer 3 en haak een reliëf3dstk/voor rond elk van de eerste 2 reliëfsteken van het 4e kruis van toer 3.
Sla de 4 vasten achter de reliëfsteken over en haak een stokje in elk van de volgende 4 vasten. 

Haak een kantsteek in de laatste vaste.
-----------------------------------------------------------
Toer 11: Kantsteek, haak een reliëf3dstk/voor rond elk van de 1e 2 reliëfsteken van toer 9, haak een reliëf3dstk/voor rond het 2e en 3e stokje van toer 9, sla de 4 steken achter de reliëfsteken over en haak een stokje in elk van de volgende 4 vasten.
(Sla de volgende 2 reliëfsteken (van toer 9) over en haak een reliëf3dstk/voor rond de volgende 2 reliëfsteken van toer 9. Haak een reliëf3dstk/voor rond elk van de zojuist overgeslagen 2 reliëfsteken van toer 9. Sla de 4 steken achter de reliëfsteken over en haak een stokje in elk van de volgende 4 vasten) 2x. 
Sla 2 reliëfsteken (van toer 9) over en haak een reliëf3dstk/voor rond de volgende 2 stokjes van toer 9. Haak een reliëf3dstk/voor rond elk van de zojuist overgeslagen 2 reliëfsteken van toer 9. Sla de 4 steken achter de reliëfsteken over en haak een kantsteek in de laatste vaste.

Herhaal vanaf toer 4 en haak telkens rond de reliëfsteken van de vorige toeren. Haak tot de juiste hoogte is bereikt.

4 opmerkingen:

  1. heb ik mazzel ik moet nog beginnen aan deze 5 en ja ze lijken wat moeilijk

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Her uitwerken van patronen blijft toch mensenwerk. Als jullie alles noteren weet je natuurlijk niet hoe anderen de tekst lezen en of het voor iedereen duidelijk genoeg is.
    Wat goed van jullie om de toeren nog eens anders uit te werken. En dat allemaal om anderen een fijne haakervaring te geven. Bedankt!

    Groetjes en fijne dag, Margaret

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Als je de tekening alleen gebruikt komt het goed.
    Heb ik gedaan. Hij is niet makkelijk, moet nog wel eens uithalen:)
    We naderen het einde van deze vijf, ook een uitdaging, toch!
    Bedankt v/h patroon.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Deze was pittig. Meerdere keren stukken uitgehaald en wel drie keer opnieuw begonnen. Ondanks jullie duidelijke beschrijving én video. Maar het is gelukt. De aanhouder wint.

    BeantwoordenVerwijderen

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achterlaat.
Thanks for visiting my blog and I love it when you leave a message!